dc.contributor.author |
Яворський, В.О. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-10-26T08:20:28Z |
|
dc.date.available |
2020-10-26T08:20:28Z |
|
dc.date.issued |
2020-06-26 |
|
dc.identifier.citation |
Панкєєв, С. П., Яворський, В. О. Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи. Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. Херсон, 2020. Вип. 113. С. 207-213 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4560 |
|
dc.description.abstract |
У статті проаналізовані принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції
спеціалізованого м’ясного скотарства з метою отримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; вироб-ництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у ґрунт поживних речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства.
Для виробництва екологічно чистої продукції тварин утримують у будівлях; підлога
в приміщеннях для утримання тварин має бути рівною, з твердим покриттям (що доз-
воляє механізувати прибирання підстилки, проводити дезінфекцію), але не слизькою.
У приміщенні передбачають зручну, чисту і суху зону для лежання / відпочинку, яка має достатній розмір і складається з суцільної конструкції без щілин. В якості підстилки використовують суху (вологість від 15 до 20%) солому, січку довжиною до 3 см з озимих зернових, сфагновий торф або інший відповідний природний матеріал.
Кожну тварину ідентифікують і реєструють в установленому порядку за допомогою бирок єдиного зразка, які прикріплюють на кожне вухо протягом 7 днів після народ-
ження і не знімають протягом всього її життя у виробничих підрозділах, які працюють на засадах екологічно чистого виробництва.
Для екології згубною є інтенсифікація сільського господарства, що провокує висна-
ження природних ресурсів, тому для збереження їх балансу, скорочення викидів вуглекислого газу органічні методи господарювання будуть кроком у правильному напрямі.
Виробництво органічних зернових набирає обертів і дасть поштовх для виробництва
комбікормів, що відповідатимуть сертифікатам. Отже, науково обґрунтовані заходи
з виробництва органічної яловичини можуть врегулювати використання сільськогосподарських угідь, стримати процес розорювання ґрунтів і подолати продовольчу кризу та кліматичні зміни. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване мясне скотарство |
ru |
dc.subject |
екологічне виробництво |
ru |
dc.subject |
біологічні процеси |
ru |
dc.subject |
відходи тваринництва |
ru |
dc.subject |
багаторічна сивозміна |
ru |
dc.subject |
біопродукція |
ru |
dc.subject |
екопродукція |
ru |
dc.subject |
здорове харчування |
ru |
dc.subject |
сертифікація |
ru |
dc.subject |
процес розорювання ґрунтів |
ru |
dc.subject |
продовольча криза |
ru |
dc.subject |
кліматичні зміни |
ru |
dc.subject |
органічні методи господарювання |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи |
ru |
dc.type |
Other |
ru |