Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Яворський, В.О. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-10-26T08:20:28Z | |
dc.date.available | 2020-10-26T08:20:28Z | |
dc.date.issued | 2020-06-26 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв, С. П., Яворський, В. О. Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи. Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. Херсон, 2020. Вип. 113. С. 207-213 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4560 | |
dc.description.abstract | У статті проаналізовані принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції спеціалізованого м’ясного скотарства з метою отримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; вироб-ництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у ґрунт поживних речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства. Для виробництва екологічно чистої продукції тварин утримують у будівлях; підлога в приміщеннях для утримання тварин має бути рівною, з твердим покриттям (що доз- воляє механізувати прибирання підстилки, проводити дезінфекцію), але не слизькою. У приміщенні передбачають зручну, чисту і суху зону для лежання / відпочинку, яка має достатній розмір і складається з суцільної конструкції без щілин. В якості підстилки використовують суху (вологість від 15 до 20%) солому, січку довжиною до 3 см з озимих зернових, сфагновий торф або інший відповідний природний матеріал. Кожну тварину ідентифікують і реєструють в установленому порядку за допомогою бирок єдиного зразка, які прикріплюють на кожне вухо протягом 7 днів після народ- ження і не знімають протягом всього її життя у виробничих підрозділах, які працюють на засадах екологічно чистого виробництва. Для екології згубною є інтенсифікація сільського господарства, що провокує висна- ження природних ресурсів, тому для збереження їх балансу, скорочення викидів вуглекислого газу органічні методи господарювання будуть кроком у правильному напрямі. Виробництво органічних зернових набирає обертів і дасть поштовх для виробництва комбікормів, що відповідатимуть сертифікатам. Отже, науково обґрунтовані заходи з виробництва органічної яловичини можуть врегулювати використання сільськогосподарських угідь, стримати процес розорювання ґрунтів і подолати продовольчу кризу та кліматичні зміни. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.subject | спеціалізоване мясне скотарство | ru |
dc.subject | екологічне виробництво | ru |
dc.subject | біологічні процеси | ru |
dc.subject | відходи тваринництва | ru |
dc.subject | багаторічна сивозміна | ru |
dc.subject | біопродукція | ru |
dc.subject | екопродукція | ru |
dc.subject | здорове харчування | ru |
dc.subject | сертифікація | ru |
dc.subject | процес розорювання ґрунтів | ru |
dc.subject | продовольча криза | ru |
dc.subject | кліматичні зміни | ru |
dc.subject | органічні методи господарювання | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи | ru |
dc.type | Other | ru |