DSpace Repository

Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи

Show simple item record

dc.contributor.author Яворський, В.О.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-10-26T08:20:28Z
dc.date.available 2020-10-26T08:20:28Z
dc.date.issued 2020-06-26
dc.identifier.citation Панкєєв, С. П., Яворський, В. О. Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи. Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. Херсон, 2020. Вип. 113. С. 207-213 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4560
dc.description.abstract У статті проаналізовані принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції спеціалізованого м’ясного скотарства з метою отримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; вироб-ництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у ґрунт поживних речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства. Для виробництва екологічно чистої продукції тварин утримують у будівлях; підлога в приміщеннях для утримання тварин має бути рівною, з твердим покриттям (що доз- воляє механізувати прибирання підстилки, проводити дезінфекцію), але не слизькою. У приміщенні передбачають зручну, чисту і суху зону для лежання / відпочинку, яка має достатній розмір і складається з суцільної конструкції без щілин. В якості підстилки використовують суху (вологість від 15 до 20%) солому, січку довжиною до 3 см з озимих зернових, сфагновий торф або інший відповідний природний матеріал. Кожну тварину ідентифікують і реєструють в установленому порядку за допомогою бирок єдиного зразка, які прикріплюють на кожне вухо протягом 7 днів після народ- ження і не знімають протягом всього її життя у виробничих підрозділах, які працюють на засадах екологічно чистого виробництва. Для екології згубною є інтенсифікація сільського господарства, що провокує висна- ження природних ресурсів, тому для збереження їх балансу, скорочення викидів вуглекислого газу органічні методи господарювання будуть кроком у правильному напрямі. Виробництво органічних зернових набирає обертів і дасть поштовх для виробництва комбікормів, що відповідатимуть сертифікатам. Отже, науково обґрунтовані заходи з виробництва органічної яловичини можуть врегулювати використання сільськогосподарських угідь, стримати процес розорювання ґрунтів і подолати продовольчу кризу та кліматичні зміни. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» ru
dc.subject спеціалізоване мясне скотарство ru
dc.subject екологічне виробництво ru
dc.subject біологічні процеси ru
dc.subject відходи тваринництва ru
dc.subject багаторічна сивозміна ru
dc.subject біопродукція ru
dc.subject екопродукція ru
dc.subject здорове харчування ru
dc.subject сертифікація ru
dc.subject процес розорювання ґрунтів ru
dc.subject продовольча криза ru
dc.subject кліматичні зміни ru
dc.subject органічні методи господарювання ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Перспективи органічного виробництва яловичини з використанням південної м’ясної породи ru
dc.type Other ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account