00 DSpace/Manakin Repository

Зміцнення конкурентоспроможності підприємств екологічного (зеленого) туризму

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бойко, Вікторія
dc.contributor.author Ключник, Альона
dc.contributor.author Півньова, Лілія
dc.date.accessioned 2020-10-25T13:17:58Z
dc.date.available 2020-10-25T13:17:58Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Бойко, В. О., Ключник, А. В., & Півньова, Л. В. (2020). Зміцнення конкурентоспроможності підприємств екологічного (зеленого) туризму. Вісник Херсонського Національного Технічного Університету, 3, 213-222. https://doi.org/10.35546/kntu2078-4481.2020.3.28 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4559
dc.description.abstract Сучасна індустрія гостинності та туризму знаходиться на роздоріжжі між прагненням до збільшення прибутків і здійсненням високорентабельних інвестицій (неплановий розвиток яких може призвести до руйнування ресурсної бази розвитку), а також відповідальним ставленням до природних ресурсів довкілля та місцевих громад. Сучасне управління туристичною діяльністю повинно бути соціально відповідальним та екологічним. Впровадження принципів сталого розвитку у туристичну сферу дозволить досягти конкурентних переваг туристичного напряму загалом та окремого підприємства гостинності. Завдяки активному впливу менеджменту на посилення екологічної свідомості туристів як споживачів туристичних послуг, а також працівників у галузі туризму і гостинності – як виробників туристичних послуг, для всіх учасників ринку будуть досягнуті значні економічні та конкурентні переваги на мікро- і макрорівні. Метою даної статті є дослідження особливостей формування конкурентоспроможності підприємств зеленого туризму та обґрунтування шляхів її підвищення. У статті проведено аналіз загальних тенденцій розвитку сфери туризму в Україні та світі, визначено, що внесок туристичної сфери до загального світового ВВП складає 10,3 %, 1 з 10 зайнятих у світі так чи інакше працює у сфері туризму. Проаналізовано позиції України на міжнародному ринку туристичних послуг за Індексом конкурентоспроможності та виявлено, що 2019 рік у порівняння до 2017 року Україна мала найшвидший темп зростання балів туристичної конкурентоспроможності в субрегіоні, піднявшись на 10 місць, посівши 78 місце у світі. Найкращу динаміку продемонстрували безпекові показники, рівень міжнародної відкритості та загальної інфраструктури. На основі проведеного теоретичного дослідження обґрунтовано значення, а також спільні і відмінні риси сучасних видів спеціалізованого туризму, що відноситься до екологічної сфери, узагальнено економічні переваги від впровадження зелених технологій у сферу туризму та систематизовано типи підприємств зеленого туризму відповідно їх основних характеристик. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський національний технічний університет ru
dc.subject конкурентоспроможність ru
dc.subject зелений туризм ru
dc.subject екотуризм ru
dc.subject сталий розвиток ru
dc.subject Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ru
dc.title Зміцнення конкурентоспроможності підприємств екологічного (зеленого) туризму ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу