Аннотации:
Кукурудза – універсальна культура продовольчого, технічного і
фуражного призначення. За рівнем урожайності вона є лідером серед зернових
культур, а за вмістом кормових одиниць перевершує такі культури, як ячмінь,
жито та овес. Зерно кукурудзи містить 65-70% вуглеводів, 9-12% білка і 4-8%
олії. Вітамінний склад зерна представлений такими компонентами: вітамін А,
нестача якого в організмі людини призводить до погіршення зору; вітаміни
групи В (тіамін, рибофлавін, піридоксин), які виступають коферментами низки
метаболічних процесів; аскорбінова кислота або вітамін С, користь якого
загальновідома; вітамін Е, який є антиоксидантом, запобігає окисленню та
руйнуванню вітаміну А. Також зерно кукурудзи містить незамінні
амінокислоти, мінеральні солі та мікроелементи.