DSpace Repository

ВПЛИВ СПОСОБІВ ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ І БІОПРЕПАРАТІВ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ЗЕРНА ГОРОХУ

Show simple item record

dc.contributor.author Фурсенко, С. С.
dc.contributor.author Іванів, М. О.
dc.date.accessioned 2020-05-31T18:15:20Z
dc.date.available 2020-05-31T18:15:20Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Фурсенко С.С., Іванів, М. О., ВПЛИВ СПОСОБІВ ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ І БІОПРЕПАРАТІВ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ЗЕРНА ГОРОХУ, Збірник наукових праць Перспектива, № 33, 2019 р., ст. 172-174 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/3492
dc.description.abstract Зернобобовим культурам, зокрема гороху, належить особлива роль у виробництві високоякісного зерна і кормів, багатих на білок. Горох – високоврожайна продовольча, кормова та агротехнічна культура. Його зерно містить від 16 до 36% білка, до 54% вуглеводів, 1,6% жиру, понад 3% зольних речовин, а також вітаміни А, В1, В2, В6, С, РР, К, холін, солі калію, марганцю, фосфору, кальцію. Білок гороху є повноцінним за амінокислотним складом і засвоюється в 1,5 рази краще, ніж білок пшениці. Він містить 4,66% лізину, 11,4% аргініну, 1,17% триптофану (від сумарної кількості білка), тоді як у складі білка пшениці тільки 2,32% лізину та 3,56% аргініну. Агротехнічне значення гороху полягає в тому, що він збагачує ґрунт цінною органічною масою і азотом, поповнює орний шар фосфором, калієм, кальцієм. Вирощування гороху, завдяки біологічній фіксації азоту із повітря і позитивній фітосанітарній дії, є важливим фактором біологізації землеробства. Бобово-ризобіальний комплекс здатний накопичувати за рік 50-100 кг біологічного азоту. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Збірник наукових праць Перспектива ru
dc.subject горох ru
dc.subject pea ru
dc.subject обробка грунту ru
dc.subject pre-sowing tillage ru
dc.subject накопичення азоту ru
dc.subject nitrogen accumulation ru
dc.subject передпосівна обробка насіння ru
dc.subject pre-sowing seed treatment ru
dc.subject Кафедра рослинництва та агроінженерії ru
dc.title ВПЛИВ СПОСОБІВ ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ І БІОПРЕПАРАТІВ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ЗЕРНА ГОРОХУ ru
dc.title.alternative INFLUENCE OF SOIL TREATMENT METHODS AND BIOPREPARATIONS ON PEAS YIELD ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account