DSpace Repository

Нетрадиційні екологічні м’ясні продукти в Україні

Show simple item record

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-04-07T13:26:50Z
dc.date.available 2020-04-07T13:26:50Z
dc.date.issued 2018-10-25
dc.identifier.citation Панкєєв С.П. Матеріали міжнародної науково - практичної конференції «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку»: збірник тез доповідей (25 – 26 жовтня, місто Херсон) – Херсон, Олді – плюс, 2018. – С. 288 – 292. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2084
dc.description.abstract Достатньо давно в м'ясних відділах українських супермаркетів з'явилися химерні свинячі «ноги» на спеціальних підставках - знаменитий іспанський хамон. Це відомий в усьому світі м'ясний делікатес, який є засоленим, висушеним, в'яленим окістом іберійської чорної свині. В Іспанії хамон - улюблені ласощі, які стали частиною національної культури, з довгою історією, традиціями приготування і навіть особливими способами подачі. Проте основна відмінність іспанського хамона від інших м'ясних делікатесів криється навіть не в унікальності місцевих порід свиней, а в певній строгій дієті, виходячи з якої, власне кажучи, і формується ціна на кінцевий продукт. Так, найдорожчий сорт jamon de bellota ("хамон де бейота"), виробляють з м'яса свиней, що виросли на пасовищах гірських схилів і харчувалися виключно жолудями і свіжими травами. Другий сорт в ціновій ієрархії називається jamon de recebo ("хамон де ресебо") з м'яса свиней, в раціоні яких крім жолудів були присутні інші рослинні корми. І, нарешті, jamon de cebo ("хамон де Себо") або jamon de pienso ("хамон де пьенсо") роблять з поросят, вирощених на звичайних рослинних кормах. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрний університет ru
dc.subject свинарство ru
dc.subject нетрадиційні технології ru
dc.subject мясні продукти ru
dc.subject екологічне господарювання ru
dc.subject хамон ru
dc.subject культура споживання ru
dc.subject якість продукції ru
dc.subject хамонера ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Нетрадиційні екологічні м’ясні продукти в Україні ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account