Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-07T13:26:50Z | |
dc.date.available | 2020-04-07T13:26:50Z | |
dc.date.issued | 2018-10-25 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв С.П. Матеріали міжнародної науково - практичної конференції «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку»: збірник тез доповідей (25 – 26 жовтня, місто Херсон) – Херсон, Олді – плюс, 2018. – С. 288 – 292. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2084 | |
dc.description.abstract | Достатньо давно в м'ясних відділах українських супермаркетів з'явилися химерні свинячі «ноги» на спеціальних підставках - знаменитий іспанський хамон. Це відомий в усьому світі м'ясний делікатес, який є засоленим, висушеним, в'яленим окістом іберійської чорної свині. В Іспанії хамон - улюблені ласощі, які стали частиною національної культури, з довгою історією, традиціями приготування і навіть особливими способами подачі. Проте основна відмінність іспанського хамона від інших м'ясних делікатесів криється навіть не в унікальності місцевих порід свиней, а в певній строгій дієті, виходячи з якої, власне кажучи, і формується ціна на кінцевий продукт. Так, найдорожчий сорт jamon de bellota ("хамон де бейота"), виробляють з м'яса свиней, що виросли на пасовищах гірських схилів і харчувалися виключно жолудями і свіжими травами. Другий сорт в ціновій ієрархії називається jamon de recebo ("хамон де ресебо") з м'яса свиней, в раціоні яких крім жолудів були присутні інші рослинні корми. І, нарешті, jamon de cebo ("хамон де Себо") або jamon de pienso ("хамон де пьенсо") роблять з поросят, вирощених на звичайних рослинних кормах. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрний університет | ru |
dc.subject | свинарство | ru |
dc.subject | нетрадиційні технології | ru |
dc.subject | мясні продукти | ru |
dc.subject | екологічне господарювання | ru |
dc.subject | хамон | ru |
dc.subject | культура споживання | ru |
dc.subject | якість продукції | ru |
dc.subject | хамонера | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Нетрадиційні екологічні м’ясні продукти в Україні | ru |
dc.type | Article | ru |