dc.contributor.author |
Пестушко, Є.Є. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-30T14:13:39Z |
|
dc.date.available |
2020-03-30T14:13:39Z |
|
dc.date.issued |
2018-11 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1574 |
|
dc.description.abstract |
Сучасні свинарські господарства визначені як своєрідна складно структурована форма територіальної організації агропромислового виробництва, своєрідний тип сільського поселення, в якому органічно та компактно поєднуються земельна площа й садиба з виробничими, господарськими та житловими будівлями, технікою й інвентарем. Його призначення в перші 10-15 років формування, - забезпечення родини продовольством, освоєння місцевих продовольчих ринків, формування середнього класу на селі. У вузькому розумінні фермерське господарство – це виробнича одиниця (підприємство) сільськогосподарського типу, метою діяльності якого є одержання прибутку та виконання соціальних функцій.
Для реалізації поставленої мети було поставлено такі завдання: - оцінка загальної характеристики виробництва свинини на підприємстві;
46
- продуктивні якості свиней вітчизняного (велика біла порода) та зарубіжного генофонду (ландрас, дюрок та пєтрен) та їх використання в системах гібридизації; - оцінці материнських порід за допомогою індексу MLI; - відгодівельні якості свиней різних генотипів.
У планах роботи свинарських підприємств рекомендувати проводити схрещування та породно-лінійну гібридизацію чотирьох основних порід – вітчизняної селекції - великої білої, з використанням плідників спеціалізованих м'ясних порід зарубіжної селекції - ландрас, дюрок та пєтрен; для підвищення відгодівельних якостей в умовах нової технології підприємства використовувати породу ландрас і пєтрен. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрний університет |
ru |
dc.subject |
аграрний сектор |
ru |
dc.subject |
свинарство |
ru |
dc.subject |
сучасні технології |
ru |
dc.subject |
промислова технологія |
ru |
dc.subject |
породно-лінійна гібридизація |
ru |
dc.subject |
спеціалізовані мясні породи |
ru |
dc.subject |
материнська і батьківська форма |
ru |
dc.subject |
відтворювальні і відгодівельні якості |
ru |
dc.subject |
велика біла порода |
ru |
dc.subject |
порода ландрас |
ru |
dc.subject |
продуктивні ознаки |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
ВИКОРИСТАННЯ ПЛІДНИКІВ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ МЯСНИХ ПОРІД СВИНЕЙ В СИСТЕМІ ГІБРИДИЗАЦІЇ В УМОВАХ ГОСПОДАРСТВ ПІВДНЯ УКРАЇНИ |
ru |
dc.title.alternative |
НАУКОВО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ВИПУСК – 11 ЗБІРНИК ІНФОРМАЦІЙНИ Х ПОВІДОМЛЕНЬ, СТАТТЕЙ, ДОПОВІДЕЙ І ТЕЗ НАУК ОВО ПРАКТИЧНИХ КОНФЕРЕНЦ ІЙ ВИКЛАДАЧІВ, АСПІРАНТІВ, МАГІСТРІ В, СТУДЕНТІВ , Херсон - 2018 |
ru |
dc.type |
Article |
ru |