Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Пестушко, Є.Є. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-03-30T14:13:39Z | |
dc.date.available | 2020-03-30T14:13:39Z | |
dc.date.issued | 2018-11 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1574 | |
dc.description.abstract | Сучасні свинарські господарства визначені як своєрідна складно структурована форма територіальної організації агропромислового виробництва, своєрідний тип сільського поселення, в якому органічно та компактно поєднуються земельна площа й садиба з виробничими, господарськими та житловими будівлями, технікою й інвентарем. Його призначення в перші 10-15 років формування, - забезпечення родини продовольством, освоєння місцевих продовольчих ринків, формування середнього класу на селі. У вузькому розумінні фермерське господарство – це виробнича одиниця (підприємство) сільськогосподарського типу, метою діяльності якого є одержання прибутку та виконання соціальних функцій. Для реалізації поставленої мети було поставлено такі завдання: - оцінка загальної характеристики виробництва свинини на підприємстві; 46 - продуктивні якості свиней вітчизняного (велика біла порода) та зарубіжного генофонду (ландрас, дюрок та пєтрен) та їх використання в системах гібридизації; - оцінці материнських порід за допомогою індексу MLI; - відгодівельні якості свиней різних генотипів. У планах роботи свинарських підприємств рекомендувати проводити схрещування та породно-лінійну гібридизацію чотирьох основних порід – вітчизняної селекції - великої білої, з використанням плідників спеціалізованих м'ясних порід зарубіжної селекції - ландрас, дюрок та пєтрен; для підвищення відгодівельних якостей в умовах нової технології підприємства використовувати породу ландрас і пєтрен. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрний університет | ru |
dc.subject | аграрний сектор | ru |
dc.subject | свинарство | ru |
dc.subject | сучасні технології | ru |
dc.subject | промислова технологія | ru |
dc.subject | породно-лінійна гібридизація | ru |
dc.subject | спеціалізовані мясні породи | ru |
dc.subject | материнська і батьківська форма | ru |
dc.subject | відтворювальні і відгодівельні якості | ru |
dc.subject | велика біла порода | ru |
dc.subject | порода ландрас | ru |
dc.subject | продуктивні ознаки | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | ВИКОРИСТАННЯ ПЛІДНИКІВ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ МЯСНИХ ПОРІД СВИНЕЙ В СИСТЕМІ ГІБРИДИЗАЦІЇ В УМОВАХ ГОСПОДАРСТВ ПІВДНЯ УКРАЇНИ | ru |
dc.title.alternative | НАУКОВО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ВИПУСК – 11 ЗБІРНИК ІНФОРМАЦІЙНИ Х ПОВІДОМЛЕНЬ, СТАТТЕЙ, ДОПОВІДЕЙ І ТЕЗ НАУК ОВО ПРАКТИЧНИХ КОНФЕРЕНЦ ІЙ ВИКЛАДАЧІВ, АСПІРАНТІВ, МАГІСТРІ В, СТУДЕНТІВ , Херсон - 2018 | ru |
dc.type | Article | ru |