Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Пестушко, Є.Є. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-03-30T13:52:13Z | |
dc.date.available | 2020-03-30T13:52:13Z | |
dc.date.issued | 2018-11 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1571 | |
dc.description.abstract | Промислову технологію свинарства характеризують потоковість і сувора ритмічність виробничого процесу, високий рівень інтенсивності відтворення і відгодівлі, оптимальний рівень механізації та автоматизації виробництва, високоякісна та 43 стандартна продукція. У зоотехнічному відношенні промисловий спосіб виробництва свинини полягає в рівномірному відтворенні та у відгодівлі поголів’я на всіх технологічних стадіях, в максимальному використанні біологічної властивості свині до швидкого розмноження й росту, в експлуатації поголів’я в умовах замкнутого простору, штучного мікроклімату та обмеженого руху . Підвищення продуктивних і племінних якостей свиней у значній мірі обумовлено розробкою теоретичних і практичних питань, що спрямовані на вивчення закономірностей росту свиней. Це дозволить оцінити племінних тварин у ранньому віці і таким чином скоротити період зміни поколінь і отримати більш високий ефект селекції за відгодівельними якостями свиней. На основі отриманих результатів залежності відтворювальних якостей свиноматок із селекційними індексами можна зробити висновок, що найбільші відтворювальні якості отримані у свиноматок залежно нового індексу – до індексу життєздатності свиноматок, а цей показник в певній мірі визначає напруженість ембріогенезу, а також скоростиглість приплоду поряд з індексом вирівняності гнізд у модифікації В.П. Коваленка. Тому цей показник доцільно розглянути як новий критерій оцінки відтворювальних якостей свиноматок, про що свідчить отриманий економічний ефект на 50 голів свиноматок при 1,8 опоросах за рік. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрний університет | ru |
dc.subject | промислова технологія | ru |
dc.subject | свинарство | ru |
dc.subject | продуктивні якості | ru |
dc.subject | племінні якості | ru |
dc.subject | універсальні породи свиней | ru |
dc.subject | спосіб відбору | ru |
dc.subject | біологічні ліміти | ru |
dc.subject | інтенсивність відтворення | ru |
dc.subject | напруженість ембріогенезу | ru |
dc.subject | економічний ефект | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | ВИКОРИСТАННЯ УНІВЕРСАЛЬНИХ ПОРІД СВИНЕЙ В УМОВАХ СВИНАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ СТЕПОВОЇ ЗОНИ УКРАЇНИ | ru |
dc.title.alternative | НАУКОВО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ВИПУСК – 11 ЗБІРНИК ІНФОРМАЦІЙНИ Х ПОВІДОМЛЕНЬ, СТАТТЕЙ, ДОПОВІДЕЙ І ТЕЗ НАУК ОВО ПРАКТИЧНИХ КОНФЕРЕНЦ ІЙ ВИКЛАДАЧІВ, АСПІРАНТІВ, МАГІСТРІ В, СТУДЕНТІВ, Херсон - 2018 | ru |
dc.type | Article | ru |