DSpace Repository

РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ

Show simple item record

dc.contributor.author Ліпісівіцький, В.М.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-03-28T11:40:23Z
dc.date.available 2020-03-28T11:40:23Z
dc.date.issued 2012-10-23
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1521
dc.description.abstract В останні роки у багатьох країнах Європи ведеться активна дискусія про доцільність ведення екологічного господарювання та конкурентоспроможність продукції екологічних підприємств на ринку. Екологічний напрямок ведення господарювання насамперед орієнтується на забезпеченні найвищої якості продукції та можливість найефективнішого ведення будь-якої галузі сільськогосподарського виробництва, у тому числі і тваринництва. За даними звіту аграрного міністерства, Німеччина виробляє 22 % загальної кількості свинини серед країн Європи. У Німеччині для реалізації біотоварів розвинено відповідну мережу магазинів “BIOLAND”. Німецькі фермери за рахунок тваринництва щорічно отримують 206 мільярдів євро, з яких 6,0 мільярдів складають прибутки від продажу свинини. Підвищення економічної ефективності галузі свинарства сприяє введенню у практичне виробництво сучасних технологій, що обумовлюють екологічне чисте, фізіологічно обґрунтоване розведення свиней і отримання від них безпечної в екологічному відношення та біологічно повноцінної продукції. Висновки та пропозиції. Подальша інтенсифікація свинарства показує, слід дотримуватися оптимальних методів утримання і догляду за свинопоголів’ям у екологічних господарствах: 1. використання екологічно безпечної сировини для виготовлення тваринницьких приміщень; 2. прибирання приміщень у кінці виробничого циклу вручну; 3. утримання тварин на щільній підлозі на глибокій підстилці; 4. ручна роздача кормів; 5. забезпечення свиням вільного доступу до кормів; 6. утримання свиней з вигулом на майданчику чи пасовищі; 7. тривалість підсисного періоду до 49 діб; 8. тварин не імунізують, а у терапії використовують лише гомеопатичні засоби. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Сумський національний аграрний університет ru
dc.subject етологічне господарювання ru
dc.subject конкурентоспроможність ru
dc.subject інтенсифікація свинарства ru
dc.subject розведення свиней ru
dc.subject утримання свиней ru
dc.subject ветеринарні маніпуляціі ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ ru
dc.title.alternative Вісник Сумського національного аграрного університету Серія «Тваринництво », випуск 10 (20), 2012 ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account