Abstract:
Дослідження проводилися в умовах птахівничого підприємства філії «Чорнобаївське» ПАТ «Агрохолдинг Авангард» Білозерського район, Херсонської області. Матеріал досліджень - кури яєчного кросу «Ломанн білий». Дослідні групи були сформовані з 17-тижневого молодняка. У першу групу увійшли молодки, яких вирощували згідно норм годівлі. Поживність раціонів для несучок цієї групи нормувалася згідно рекомендацій годівлі курей яєчних кросів. Друга дослідна група була сформована з
курочок, під час вирощування яких використовували вітчизняну
трифазову програму годівлі. Третя група складалася з молодок, яких
вирощували із застосуванням «гнучкої» годівлі. Концентрацію енергії
і поживних речовин у раціонах курей другої та третьої групи під час
експлуатації нормували згідно «гнучкого» методу годівлі. Коригування поживності раціонів другої і третьої групи відбувалося потижнево, виходячи із потреби у поживних речовинах, продуктивності курей та рівня споживання корму. Вміст енергії і
поживних речовин у раціонах молодняку, а в подальшому і курей контрольної групи балансувався відповідно до норм годівлі, рекомендованих для кросу «Ломанн білий»