dc.contributor.author |
Новікова, Наталя |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-15T08:25:39Z |
|
dc.date.available |
2020-03-15T08:25:39Z |
|
dc.date.issued |
2018-04-19 |
|
dc.identifier.citation |
Новікова Н. В. Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування / Н. В. Новікова // Контроль безпечності харчових продуктів.Україна-ЄС: невирішені питання: міжнародна науково-практична конференція в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС». – К.: НУБіП України, 2018. – С. 50–51 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/1186 |
|
dc.description.abstract |
Основними джерелами мікробної контамінації харчових продуктів і продовольчої сировини є грунт, вода, повітря, людина і тварини. Контамінація може відбуватися в умовах вирощування рослинної і тваринної сировини, на всіх етапах його переробки, а також при зберіганні, транспортуванні та реалізації
готового продукту. Порушення санітарно-гігієнічних норм цих процесів може
приводити дорізкого зростання числа мікроорганізмів у порівнянні з вихідною контамінацією. Небезпека виникнення інфекційного захворювання або харчового отруєння при вживанні контамінованих продуктів залежить від вірулентності
данного виду мікроорганізму і інтенсивності обсіменіння продукту. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Національний університет біоресурсів і природокористування України |
ru |
dc.subject |
Кафедра інженерії харчового виробництва |
ru |
dc.title |
Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування |
ru |
dc.type |
Article |
en |