Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Новікова, Наталя | |
dc.date.accessioned | 2020-03-15T08:25:39Z | |
dc.date.available | 2020-03-15T08:25:39Z | |
dc.date.issued | 2018-04-19 | |
dc.identifier.citation | Новікова Н. В. Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування / Н. В. Новікова // Контроль безпечності харчових продуктів.Україна-ЄС: невирішені питання: міжнародна науково-практична конференція в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС». – К.: НУБіП України, 2018. – С. 50–51 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1186 | |
dc.description.abstract | Основними джерелами мікробної контамінації харчових продуктів і продовольчої сировини є грунт, вода, повітря, людина і тварини. Контамінація може відбуватися в умовах вирощування рослинної і тваринної сировини, на всіх етапах його переробки, а також при зберіганні, транспортуванні та реалізації готового продукту. Порушення санітарно-гігієнічних норм цих процесів може приводити дорізкого зростання числа мікроорганізмів у порівнянні з вихідною контамінацією. Небезпека виникнення інфекційного захворювання або харчового отруєння при вживанні контамінованих продуктів залежить від вірулентності данного виду мікроорганізму і інтенсивності обсіменіння продукту. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Національний університет біоресурсів і природокористування України | ru |
dc.subject | Кафедра інженерії харчового виробництва | ru |
dc.title | Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування | ru |
dc.type | Article | en |