Показати скорочений опис матеріалу
| dc.contributor.author | Соколовська, І. М. | |
| dc.contributor.author | Артюх, П. П. | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-26T20:24:10Z | |
| dc.date.available | 2025-12-26T20:24:10Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | Artukh P. P., Sokolovska I. M. Formation of buckwheat yield depending on nutrition elements. Збірник наукових праць ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 14 листопада 2025 р. м. Кропивницький, Україна. C. 61-65. https://www.ksau.kherson.ua/files/konferencii/2025/12/zbirnuk_material_2025_15-1.pdf | ru |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/11612 | |
| dc.description.abstract | Гречка – одна з найбільш цінних сільськогосподарських культур, яка за своїми біологічними властивостями використовується у харчовій і переробній промисловості. З її насіння виготовляють високоякісні крупи та борошно , які використовують в дієтичному та дитячому харчуванні. Плоди гречки містять цінні для дитячого харчування амінокислоти (лізин, аргінін, триптофан, гістидин), органічні кислоти, вітаміни, макро та мікро елементи. Значна частина посівів гречки в нашій країні розташована в районах з недостатнім та нестійким зволоженням, де обмежена кількість опадів, а високі температури повітря під час вегетації рослин часто призводять до помітного зниження врожаю насіння та зеленої маси.Було встановлено позитивний ефект від використання ефективних мікроорганізмів у всіх варіантах удобрення, але підвищення фону удобрення знижувало активність дії біопрепарату: становив на фоні з природою родючістю ґрунту 0,16 %, при внесенні мінеральних добрив – 0,13 % та при комплексному застосуванні мінеральних добрив та органічних решток – 0,04 %. Найбільшого приросту врожаю (+0,35 т/га або 31,4 %) досягали при комплексному застосуванні мінеральних добрив у нормі N20P20K20, рослинних решток та ефективних мікроорганізмів. | ru |
| dc.language.iso | en | ru |
| dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
| dc.subject | гречка | ru |
| dc.subject | урожайність гречки | ru |
| dc.subject | фотосинтетичний потенціал гречки | ru |
| dc.subject | біопрепарати | ru |
| dc.title | FORMATION OF BUCKWHEAT YIELD DEPENDING ON NUTRITION ELEMENTS | ru |
| dc.title.alternative | ФОРМУВАННЯ УРОЖАЙНОСТІ ГРЕЧКИ ЗАЛЕЖНО ВІД ЕЛЕМЕНТІВ ЖИВЛЕННЯ | ru |
| dc.type | Thesis | ru |