Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Бойко, Людмила | |
dc.date.accessioned | 2025-06-27T18:52:56Z | |
dc.date.available | 2025-06-27T18:52:56Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Бойко Л.О. ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИНОРОБНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ВИКЛИКІВ. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: зб. матеріалів ІІІ Всеукр. наук. – практ. конф. (Херсон-Кропивницький, 20 травня 2025 р.) / за ред. доц. Нікітенко К.С. Херсон-Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. С. 69-71 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/11122 | |
dc.description.abstract | Україна має сприятливі природно-кліматичні умови для вирощування винограду, що історично сформували потужну виноробну культуру в таких регіонах, як Одещина, Закарпаття, Миколаївщина, Херсонщина, Приазов’я та Поділля. У сучасних умовах винний туризм виступає як інструмент не лише популяризації продукції локальних виноробів, а й формування іміджу регіонів як сталих, екологічно орієнтованих територій. Винний туризм є одним із видів гастрономічного туризму, що поєднує культурні, історичні та аграрні аспекти. Він здатен залучати туристів до малих сільських територій, сприяти диверсифікації доходів місцевого населення, зберігати ландшафтне та архітектурне середовище, а також сприяти відновленню історичних традицій виноробства. Сталий розвиток у цьому контексті означає баланс між економічним зростанням, екологічною безпекою та соціальною інклюзією. | ru |
dc.subject | Туристичний потенціал. виноробні регіони | ru |
dc.title | Бойко Л.О. ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВИНОРОБНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ВИКЛИКІВ | ru |
dc.type | Thesis | ru |