Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Вишковський, Р. | |
dc.contributor.author | Вогнівенко, Л.П. | |
dc.date.accessioned | 2025-06-05T09:13:56Z | |
dc.date.available | 2025-06-05T09:13:56Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Вишковський, Р. Ультразвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів / Р. Вишковський, Л. П. Вогнівенко // Молодь – науці і виробництву: актуальні питання харчової промисловості: тези доп. IV Всеукр. наук.-техн. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, Кропивницький, 14 трав. 2025 р. [Електронне вид.] – Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. – С. 53–54. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10844 | |
dc.description.abstract | У тезах представлено перспективну технологію ультразвукового заморожування (AEF) харчових продуктів, яка забезпечує збереження мікроструктури, текстури та до 97% поживних речовин. Завдяки утворенню нанокристалів льоду та акустичній кавітації зменшується тривалість заморожування на 20–30%, знижуються втрати маси і поліпшується безпека продукції шляхом інгібування мікрофлори. Описано технічні особливості реалізації AEF-технології, зокрема використання ультразвукових сонотродів і можливість інтеграції у різні типи холодильного обладнання. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ХДАЕУ | ru |
dc.subject | холодильне обладнання | ru |
dc.title | Ультрозвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів | ru |
dc.type | Article | ru |