00 DSpace/Manakin Repository

Ультрозвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Вишковський, Р.
dc.contributor.author Вогнівенко, Л.П.
dc.date.accessioned 2025-06-05T09:13:56Z
dc.date.available 2025-06-05T09:13:56Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Вишковський, Р. Ультразвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів / Р. Вишковський, Л. П. Вогнівенко // Молодь – науці і виробництву: актуальні питання харчової промисловості: тези доп. IV Всеукр. наук.-техн. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, Кропивницький, 14 трав. 2025 р. [Електронне вид.] – Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. – С. 53–54. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10844
dc.description.abstract У тезах представлено перспективну технологію ультразвукового заморожування (AEF) харчових продуктів, яка забезпечує збереження мікроструктури, текстури та до 97% поживних речовин. Завдяки утворенню нанокристалів льоду та акустичній кавітації зменшується тривалість заморожування на 20–30%, знижуються втрати маси і поліпшується безпека продукції шляхом інгібування мікрофлори. Описано технічні особливості реалізації AEF-технології, зокрема використання ультразвукових сонотродів і можливість інтеграції у різні типи холодильного обладнання. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ХДАЕУ ru
dc.subject холодильне обладнання ru
dc.title Ультрозвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу