Репозиторий Dspace

Ультрозвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Вишковський, Р.
dc.contributor.author Вогнівенко, Л.П.
dc.date.accessioned 2025-06-05T09:13:56Z
dc.date.available 2025-06-05T09:13:56Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Вишковський, Р. Ультразвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів / Р. Вишковський, Л. П. Вогнівенко // Молодь – науці і виробництву: актуальні питання харчової промисловості: тези доп. IV Всеукр. наук.-техн. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, Кропивницький, 14 трав. 2025 р. [Електронне вид.] – Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. – С. 53–54. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10844
dc.description.abstract У тезах представлено перспективну технологію ультразвукового заморожування (AEF) харчових продуктів, яка забезпечує збереження мікроструктури, текстури та до 97% поживних речовин. Завдяки утворенню нанокристалів льоду та акустичній кавітації зменшується тривалість заморожування на 20–30%, знижуються втрати маси і поліпшується безпека продукції шляхом інгібування мікрофлори. Описано технічні особливості реалізації AEF-технології, зокрема використання ультразвукових сонотродів і можливість інтеграції у різні типи холодильного обладнання. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ХДАЕУ ru
dc.subject холодильне обладнання ru
dc.title Ультрозвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись