dc.contributor.author |
Вишковський, Р. |
|
dc.contributor.author |
Вогнівенко, Л.П. |
|
dc.date.accessioned |
2025-06-05T09:13:56Z |
|
dc.date.available |
2025-06-05T09:13:56Z |
|
dc.date.issued |
2025 |
|
dc.identifier.citation |
Вишковський, Р. Ультразвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів / Р. Вишковський, Л. П. Вогнівенко // Молодь – науці і виробництву: актуальні питання харчової промисловості: тези доп. IV Всеукр. наук.-техн. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, Кропивницький, 14 трав. 2025 р. [Електронне вид.] – Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. – С. 53–54. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10844 |
|
dc.description.abstract |
У тезах представлено перспективну технологію ультразвукового заморожування (AEF) харчових продуктів, яка забезпечує збереження мікроструктури, текстури та до 97% поживних речовин. Завдяки утворенню нанокристалів льоду та акустичній кавітації зменшується тривалість заморожування на 20–30%, знижуються втрати маси і поліпшується безпека продукції шляхом інгібування мікрофлори. Описано технічні особливості реалізації AEF-технології, зокрема використання ультразвукових сонотродів і можливість інтеграції у різні типи холодильного обладнання. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ХДАЕУ |
ru |
dc.subject |
холодильне обладнання |
ru |
dc.title |
Ультрозвукове заморожування як перспективна технологія збереження якості харчових продуктів |
ru |
dc.type |
Article |
ru |