Короткий опис(реферат):
Загальними цілями цього дослідження були: визначити поточні
проблеми і можливості стану освіти за спеціальністю – Харчові
технології; запропонувати рекомендації (за потреби) щодо додаткових
напрямів і тем для майбутніх навчальних програм.
Харчова наука та технологія (FST) і особливо харчова інженерія
(FE) потребують переоцінити своє бачення та розширити сферу
охоплення до важливих суспільних рушійних сил, таких як здоров’я та
благополуччя.. Інновації та підприємництво є ключовими факторами, які
забезпечують додану цінність для харчових систем. Доцільно виділити такі основні моменти: треба наголосити на інтеграції або конвергенції науки про харчування та
FST&E через відсутність фактичної співпраці; потрібно визначити нові
шляхи для кращого задоволення очікувань майбутніх випускників і
здобувачів освіти; необхідно реалізувати новітні можливості освіти та
навчання за спеціальністю – Харчові технології, а також нові теми, які
мають бути включені до майбутніх навчальних програм.