Abstract:
Птахівництво є однією з економічно привабливих та перспективних напрямів
тваринництва, основною продукцією птахівництва є м'ясо птиці та яйця. Перевага за
видовим складом у птахівництві віддається утриманню курей. Так, частка курей і
півнів за підсумками минулого року становила майже 92 %, гусей - 2,6 %, качок - 4,9
%, індиків - менше одного відсотка. М'ясо птиці є дієтичним та більш дешевим
порівняно з іншими білковими продуктами. Внутрішній ринок м’яса є не достатньо
насиченим. Рекомендована Міністерством охорони здоров’я річна норми
споживання м’яса однією особою має бути 80 кг, проте фактично становить 54 кг.
Внутрішній ринок неповністю насичений м’ясною продукцією, а тому цей напрям
аграрного бізнесу не втрачатиме своєї привабливості у ближчій перспективі. Про це
свідчать останні тенденції ринку продукції птахівництва
Description:
Підприємства України з виробництва м’яса курчат-бройлерів будуть
поступово нарощувати поголів’я для внутрішнього споживання залежно від рівня
попиту. Щодо виробництва яєць, то цей ринок є досить чутливим та залежить як від
експортних обсягів, так і від постачань на внутрішній ринок. Наразі в господарствах
населення збільшується виробництво цієї продукції, тому, за прогнозами, до осені
будемо мати непоганий рівень виробництва, що зробить ціни на яйця більш
доступними. Однак під час осінньо-зимового періоду все залежатиме від ситуації з
енергетикою, кормами та воєнними діями в регіонах України.