Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Ковшакова, Тетяна | |
dc.contributor.author | Онищенко, Сергій | |
dc.date.accessioned | 2024-11-01T13:03:05Z | |
dc.date.available | 2024-11-01T13:03:05Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Вплив біодобрив і мікродобрив на продуктивність гороху та кадастрові показники якості грунтів територіальних громад (ТГ) Херсонської та Миколаївської областей. Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення: матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (ХДАЕУ, 05-06 березня 2019р., Херсон), С.165–169 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9968 | |
dc.description.abstract | Попри те, що зернобобові культури є ключовим джерелом високоякісного білка для харчування людей, а також для кормів у тваринництві та птахівництві, Україна наразі стикається з суттєвим дефіцитом рослинного білка. Це спричиняє незбалансованість продуктів харчування і кормів за рівнем незамінних амінокислот і протеїну, що негативно впливає на якість харчування населення, а також знижує чисельність поголів'я і продуктивність у тваринництві та птахівництві. Виникла гостра потреба у зміні структури сівозмін, збільшуючи площі під зернобобові культури для повного задоволення потреб населення в цих продуктах. Крім того, розширення посівів зернобобових є економічно вигідним і дієвим способом покращення родючості ґрунтів, підвищення рівня гумусу і азоту, а також захисту земель від деградації. Відомо, що при кадастровій оцінці ґрунтів важливу роль відіграють саме показники вмісту гумусу та азоту. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | горох | ru |
dc.subject | біодобрива | ru |
dc.subject | мікродобрива | ru |
dc.subject | ризоторфін | ru |
dc.subject | бор | ru |
dc.subject | молібден | ru |
dc.subject | гумус | ru |
dc.title | Формування фенологічних та біометричних показників сортів гороху під впливом мікроелементів та біостимуляторів в умовах Півдня України | ru |
dc.type | Article | ru |