Репозиторий Dspace

Формування фенологічних та біометричних показників сортів гороху під впливом мікроелементів та біостимуляторів в умовах Півдня України

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Ковшакова, Тетяна
dc.contributor.author Онищенко, Сергій
dc.date.accessioned 2024-11-01T13:03:05Z
dc.date.available 2024-11-01T13:03:05Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Вплив біодобрив і мікродобрив на продуктивність гороху та кадастрові показники якості грунтів територіальних громад (ТГ) Херсонської та Миколаївської областей. Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення: матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (ХДАЕУ, 05-06 березня 2019р., Херсон), С.165–169 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9968
dc.description.abstract Попри те, що зернобобові культури є ключовим джерелом високоякісного білка для харчування людей, а також для кормів у тваринництві та птахівництві, Україна наразі стикається з суттєвим дефіцитом рослинного білка. Це спричиняє незбалансованість продуктів харчування і кормів за рівнем незамінних амінокислот і протеїну, що негативно впливає на якість харчування населення, а також знижує чисельність поголів'я і продуктивність у тваринництві та птахівництві. Виникла гостра потреба у зміні структури сівозмін, збільшуючи площі під зернобобові культури для повного задоволення потреб населення в цих продуктах. Крім того, розширення посівів зернобобових є економічно вигідним і дієвим способом покращення родючості ґрунтів, підвищення рівня гумусу і азоту, а також захисту земель від деградації. Відомо, що при кадастровій оцінці ґрунтів важливу роль відіграють саме показники вмісту гумусу та азоту. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject горох ru
dc.subject біодобрива ru
dc.subject мікродобрива ru
dc.subject ризоторфін ru
dc.subject бор ru
dc.subject молібден ru
dc.subject гумус ru
dc.title Формування фенологічних та біометричних показників сортів гороху під впливом мікроелементів та біостимуляторів в умовах Півдня України ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись