Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Резвих, Ніна Ігорівна | |
dc.contributor.author | Горач, Ольга Олексіївна | |
dc.contributor.author | Дзюндзя, Оксана Валентинівна | |
dc.date.accessioned | 2024-05-31T13:38:38Z | |
dc.date.available | 2024-05-31T13:38:38Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9531 | |
dc.description.abstract | Анотація. Майонези – один з найбільш популярних соусів, що виготовляються харчовою промисловістю. Однією з проблем з виробництва даної продукції є шаруватість готового продукту та наявність краплин жиру на поверхні майонезу, що свідчить про несправність гомогенізатора або не правильний його підбір. Метою даної роботи є дослідження перспективних напрямів гомогенізації емульсій та вивчення технічних характеристик сучасних гомогенізаторів для удосконалення способу отримання майонезних соусів високої якості. У роботі проведено аналіз основних типів гомогенізаторів, які використовуються для виробництва майонезів. В результаті вивчення технічних характеристик гомогенізаторів різного типу встановлено, що найбільш раціональним є використання ультразвукової обробки для отримання продукції високої якості. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.subject | Ключові слова: гомогенізатор, емульсія, майонез, технологічний процес, якість, жирність, гомогенізація, емульгування. | ru |
dc.title | ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ГОМОГЕНІЗАЦІЇ МАЙОНЕЗУ | ru |
dc.type | Article | ru |