Аннотации:
Анотація. Майонези – один з найбільш популярних соусів, що
виготовляються харчовою промисловістю. Однією з проблем з
виробництва даної продукції є шаруватість готового продукту та
наявність краплин жиру на поверхні майонезу, що свідчить про
несправність гомогенізатора або не правильний його підбір.
Метою даної роботи є дослідження перспективних напрямів
гомогенізації емульсій та вивчення технічних характеристик сучасних
гомогенізаторів для удосконалення способу отримання майонезних
соусів високої якості.
У роботі проведено аналіз основних типів гомогенізаторів, які
використовуються для виробництва майонезів. В результаті вивчення
технічних характеристик гомогенізаторів різного типу встановлено, що
найбільш раціональним є використання ультразвукової обробки для
отримання продукції високої якості.