dc.contributor.author |
Бакланова Тетяна |
|
dc.contributor.author |
Фартушний Дмитро |
|
dc.date.accessioned |
2024-05-27T10:35:27Z |
|
dc.date.available |
2024-05-27T10:35:27Z |
|
dc.date.issued |
2024-05-17 |
|
dc.identifier.citation |
Бакланова Т.В., Фартушний Д.М. Аналіз виробництва томатів в Україні. Збірник матеріалів Міжнародної науково–практичної конференції молодих вчених «Наукові основи реалізації принципів кліматично орієнтованого сільського господарства в агросфері України», з нагоди Дня науки в Україні Одеса: Олді+, 2024.С. 22-24 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/9411 |
|
dc.description.abstract |
Томати є цінним продуктом, багатим на легкозасвоювані вуглеводи, пектинові речовини та різноманітні вітаміни. Вони також містять важливі мінерали, такі як калій, магній, залізо, цинк, кальцій, фосфор, органічні кислоти, необхідні для правильного функціонування організму. Томати є джерелом вітамінів групи В, Е та особливо великої кількості вітаміну С. Вони сприяють задоволенню потреб організму у цих поживних речовинах. Крім того, томати можуть покращити настрій, оскільки містять тирозин, що перетворюється в серотонін, який допомагає підняти настрій та зменшити стресові стани. Актуальність вирощування томатів у контексті зміни клімату полягає у необхідності адаптації сучасних технологій та сортового матеріалу для забезпечення стабільного вирощування цієї корисної овочевої культури, навіть за несприятливих погодних умов. Тому агротехнічні заходи вирощування томатів повинні бути спрямовані на створення оптимальних умов для росту та розвитку культури. |
ru |
dc.publisher |
Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Наукові основи реалізації принципів кліматично орієнтованого сільського господарства в агросфері України» з нагоди Дня науки в Україні |
ru |
dc.subject |
Томати, площі посівів, урожайність плодів, зміна клімату |
ru |
dc.title |
АНАЛІЗ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТІВ В УКРАЇНІ |
ru |
dc.type |
Thesis |
ru |