Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Горач, Ольга Олексіївна | |
dc.contributor.author | Дзюндзя, Оксана | |
dc.contributor.author | Олейникова, Світлана | |
dc.date.accessioned | 2024-01-27T10:11:37Z | |
dc.date.available | 2024-01-27T10:11:37Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Горач О.О., Дзюндзя О.В., Олейникова С.О. ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ПРОЕКТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ | ru |
dc.identifier.issn | 2307-5732 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9027 | |
dc.description.abstract | В статті розглянуто технологічне обладнання для виробництва безглютенового борошна функціонального призначення та необхідність проектування технологічних ліній з його виробництва. Зазначено, що на сьогоднішній день світовий ринок безглютенових продуктів харчування безперервно зростає, але технологічний процес виробництва без- глютенового борошна для виготовлення функціональних продуктів харчування потребує дотримання та виконання певних вимог виробничого процесу. Встановлено основні недоліки та перешкоди, які не дозволяють одержувати без- глютенове борошно високої якості, яке б відповідало європейським стандартам яко- сті, які полягають у використанні однакового обладнання для виробництва різних видів борошна, а також велика імовірність потрапляння глютену в продукти, через перене- сення сировини, що містить глютен, з обладнання та тари, які використовуються у тех- нологічному процесі виробництві. Визначено, що головною проблемою при виготовлення безглютенового борошна є підтримка чистоти приміщень для зберігання, транспорту- вання та виробничих приміщень на підприємствах галузі, що виробляють безглютенову продукцію. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки; | |
dc.subject | харчова промисловість | ru |
dc.subject | виробництво | ru |
dc.subject | технологічне обладнання | ru |
dc.subject | проєктування | ru |
dc.subject | функціональні продукти харчування | ru |
dc.title | ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ПРОЕКТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ | ru |
dc.title.alternative | Technological equipment and design of technological lines for the production of functional purpose flour | ru |
dc.type | Article | ru |