Короткий опис(реферат):
В статті наведено аналіз виробництва плодово-ягідної
продукції в Україні та інших країнах, показано географічні напрямки
експорту заморожених плодів та ягід, а також структура експорту
заморожених плодів та ягід з України. Проаналізовано фактори, які
впливають на якість експорту продукції та сприяють розвитку ринку
замороженої плодово-ягідної продукції, що пов’язано з розвитком
аграрного сектору, зростаючим попитом на даний вид продукції
закордоном, а також висока рентабельність, що стимулює виробників
сільськогосподарської продукції диверсифікувати виробництво.
Встановлено недоліки в даному сегменті, що не дозволяють зайняти
більшу частину ринку заморожуваних продуктів серед європейських
країн і пов’язано з тим, що існує невідповідність нормативно-
технічної документації якості продукції офіційним вимогам
Європейського Союзу, а також відсутність великих організованих
кооперативів з вирощування ягід та недостатні виробничі потужності
для заморожування свіжих ягід. В роботі розглянуто інноваційне
технологічне обладнання різних європейських та вітчизняних
виробників для заморожування плодово-ягідної продукції та його
вплив на якість продукції. Наведено особливості використання
інноваційного технологічного обладнання для заморожування різної
продукції, які наразі використовуються європейськими виробниками
[1, 2].