Короткий опис(реферат):
Сорго зернове є однією з важливих харчових та фуражних культур. Його використовують в умовах півдня України в основних посівах і для пересіву загиблих озимих та ярих культур і має значний коефіцієнт розмноження. Сорго зернове за своїми вимогами до екологічних факторів навколишнього середовища здатне формувати в умовах півдня України високі сталі врожаї навіть без зрошення. Сорго формує потужну мичкувату кореневу систему, яка може досягати глибини двох і більше метрів, тим самим використовуючи вологу та поживні речовини, які недоступні для більшості вирощуваних на півдні України сільськогосподарських культур. Це породило думку, що сорго «виснажує ґрунт і не бажане в сівозмінах», але багатовікова історія вирощування цієї культури спростовує такі твердження.