Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Аверчева, Наталія Олександрівна | |
dc.date.accessioned | 2023-12-20T20:57:44Z | |
dc.date.available | 2023-12-20T20:57:44Z | |
dc.date.issued | 2023-06 | |
dc.identifier.citation | Аверчева Н.О. Напрями забезпечення конкурентоспроможності галузі птахівництва Херсонської області у післявоєнний період. Агросвіт. 2023. № 11. С. 18-25. https://nayka.com.ua/index.php/agrosvit/article/view/1620/1632 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/8541 | |
dc.description.abstract | У статті визначені сучасні проблеми та напрями забезпечення конкурентоспроможності птахівничих підприємств у післявоєнній відбудові Херсонської області. Досліджено цінову ситуацію на ринку харчових яєць під впливом дестабілізуючих чинників воєнної агресії та інших факторів зовнішнього середовища. Проведено ретроспективний аналіз питомої ваги області у загальних показниках виробництва харчових яєць і м'яса птиці в Україні. Визначена роль галузі птахівництва у реалізації Стратегії розвитку Херсонської області на період 2021 - 2027 років. На основі SWOT – аналізу розвитку птахівництва у післявоєнний період в Херсонській області визначені загрози і можливості для виробників продукції птахівництва, врахування яких дозволить активізувати діяльність різним формам господарюючих суб’єктів. З метою забезпечення конкурентоспроможності птахівничих підприємств Херсонської області у післявоєнній відбудові визначено регіональні конкурентні переваги. Запропоновані заходи на рівні виробників дозволять вивести галузь на якісно новий рівень, реалізувати потенціал регіону, забезпечити експортну орієнтованість виробництва. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Журнал "Агросвіт" | ru |
dc.subject | конкурентоспроможність | ru |
dc.subject | продукція птахівництва | ru |
dc.subject | ціна | ru |
dc.subject | якість | ru |
dc.subject | стратегія розвитку | ru |
dc.subject | конкурентні переваги | ru |
dc.subject | кафедра соціальних та поведінкових наук | ru |
dc.subject | competitiveness | ru |
dc.subject | poultry products | ru |
dc.subject | price | ru |
dc.subject | quality | ru |
dc.subject | development strategy | ru |
dc.subject | competitive advantages | ru |
dc.subject | Department of Social and Behavioral Sciences | ru |
dc.title | Напрями забезпечення конкурентоспроможності галузі птахівництва Херсонської області у післявоєнний період | ru |
dc.title.alternative | Directions for ensuring the competitiveness of the poultry industry of the Kherson region in the post-war period | ru |
dc.type | Article | ru |