Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.contributor.author | Костиря, В.О. | |
dc.date.accessioned | 2020-05-17T12:37:12Z | |
dc.date.available | 2020-05-17T12:37:12Z | |
dc.date.issued | 2020-05-12 | |
dc.identifier.citation | Костиря, В.О., Панкєєв, С.П. Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Science, society, education: topical issues and development prospects. Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Kharkiv, Ukraine. 2020. Pp. 59-65 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/3329 | |
dc.description.abstract | Характерною особливістю галузі м'ясного скотарства є те, що від м'ясної корови одержують лише один вид основної продукції - теля. Всі витрати на утримання корови і теляти відносять на приріст живої маси приплоду за підсисний період. Тому раціональна годівля маточного поголів'я - один з основних факторів. У годівлі м'ясних корів виділяють 3 найбільш відповідальних фізіологічних періоди: сухостій, перший період лактації – 1-4-й місяці після отелення, другий період лактації - 5-8-й місяці після отелення - Мельник Ю.Ф., 2006. У сухостійний період корови та нетелі за два місяці до оголення повинні додати живій масі 40-50 кг, що забезпечується 700-800 грамами середньодобового приросту. Це не тільки головна передумова одержання здорового і добре розвиненого приплоду, але й запорука високої молочної продуктивності корів. Коровам необхідно вводити до раціонів цього періоду 1,4-1,6 корм. од. па 100 кг живої маси. На одну кормову одиницю повинно припадати 108 110 грамів перетравного протеїну, 9,6 г кальцію, 5,6 г - фосфору, 41 мг — каротину. Сухостійних корів 1.1 нетелей за 2 місяці до отелення забезпечують кормами з перевагою грубих: сіна - 38-40 %, соломи - 12-5%, сінажу або силосу - 15 20%, концентрованих 20 25 % за поживністю раціону. Раціони збалансовують за вітамінами, мікро- та макроелементами згідно з нормами - Угнівенко А.М.,1999. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua” | ru |
dc.subject | спеціалізоване м’ясне скотарство | ru |
dc.subject | формування худоби м'ясних порід | ru |
dc.subject | раціональна годівля | ru |
dc.subject | збалансованість раціонів | ru |
dc.subject | фізіологічні періоди | ru |
dc.subject | вільний підсис | ru |
dc.subject | "їдальні" з годівниць | ru |
dc.subject | формування системи травлення | ru |
dc.subject | рівень годівлі | ru |
dc.subject | вітаміни | ru |
dc.subject | мінеральні речовини | ru |
dc.subject | енергоємність | ru |
dc.subject | рентабельність | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві | ru |
dc.type | Other | ru |