Репозиторий Dspace

Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.contributor.author Костиря, В.О.
dc.date.accessioned 2020-05-17T12:37:12Z
dc.date.available 2020-05-17T12:37:12Z
dc.date.issued 2020-05-12
dc.identifier.citation Костиря, В.О., Панкєєв, С.П. Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Science, society, education: topical issues and development prospects. Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Kharkiv, Ukraine. 2020. Pp. 59-65 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/3329
dc.description.abstract Характерною особливістю галузі м'ясного скотарства є те, що від м'ясної корови одержують лише один вид основної продукції - теля. Всі витрати на утримання корови і теляти відносять на приріст живої маси приплоду за підсисний період. Тому раціональна годівля маточного поголів'я - один з основних факторів. У годівлі м'ясних корів виділяють 3 найбільш відповідальних фізіологічних періоди: сухостій, перший період лактації – 1-4-й місяці після отелення, другий період лактації - 5-8-й місяці після отелення - Мельник Ю.Ф., 2006. У сухостійний період корови та нетелі за два місяці до оголення повинні додати живій масі 40-50 кг, що забезпечується 700-800 грамами середньодобового приросту. Це не тільки головна передумова одержання здорового і добре розвиненого приплоду, але й запорука високої молочної продуктивності корів. Коровам необхідно вводити до раціонів цього періоду 1,4-1,6 корм. од. па 100 кг живої маси. На одну кормову одиницю повинно припадати 108 110 грамів перетравного протеїну, 9,6 г кальцію, 5,6 г - фосфору, 41 мг — каротину. Сухостійних корів 1.1 нетелей за 2 місяці до отелення забезпечують кормами з перевагою грубих: сіна - 38-40 %, соломи - 12-5%, сінажу або силосу - 15 20%, концентрованих 20 25 % за поживністю раціону. Раціони збалансовують за вітамінами, мікро- та макроелементами згідно з нормами - Угнівенко А.М.,1999. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua” ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject формування худоби м'ясних порід ru
dc.subject раціональна годівля ru
dc.subject збалансованість раціонів ru
dc.subject фізіологічні періоди ru
dc.subject вільний підсис ru
dc.subject "їдальні" з годівниць ru
dc.subject формування системи травлення ru
dc.subject рівень годівлі ru
dc.subject вітаміни ru
dc.subject мінеральні речовини ru
dc.subject енергоємність ru
dc.subject рентабельність ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві ru
dc.type Other ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись