dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.contributor.author |
Костиря, В.О. |
|
dc.date.accessioned |
2020-05-17T12:37:12Z |
|
dc.date.available |
2020-05-17T12:37:12Z |
|
dc.date.issued |
2020-05-12 |
|
dc.identifier.citation |
Костиря, В.О., Панкєєв, С.П. Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Science, society, education: topical issues and development prospects. Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Kharkiv, Ukraine. 2020. Pp. 59-65 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/3329 |
|
dc.description.abstract |
Характерною особливістю галузі м'ясного скотарства є те, що від м'ясної корови одержують лише один вид основної продукції - теля. Всі витрати на утримання корови і теляти відносять на приріст живої маси приплоду за підсисний період. Тому раціональна годівля маточного поголів'я - один з основних факторів. У годівлі м'ясних корів виділяють 3 найбільш відповідальних фізіологічних періоди: сухостій, перший період лактації – 1-4-й місяці після отелення, другий період лактації - 5-8-й місяці після отелення - Мельник Ю.Ф., 2006.
У сухостійний період корови та нетелі за два місяці до оголення повинні додати живій масі 40-50 кг, що забезпечується 700-800 грамами середньодобового приросту. Це не тільки головна передумова одержання здорового і добре розвиненого приплоду, але й запорука високої молочної продуктивності корів. Коровам необхідно вводити до раціонів цього періоду 1,4-1,6 корм. од. па 100 кг живої маси. На одну кормову одиницю повинно припадати 108 110 грамів перетравного протеїну, 9,6 г кальцію, 5,6 г - фосфору, 41 мг — каротину. Сухостійних корів 1.1 нетелей за 2 місяці до отелення забезпечують кормами з перевагою грубих: сіна - 38-40 %, соломи - 12-5%, сінажу або силосу - 15 20%, концентрованих 20 25 % за поживністю раціону. Раціони збалансовують за вітамінами, мікро- та макроелементами згідно з нормами - Угнівенко А.М.,1999. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua” |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване м’ясне скотарство |
ru |
dc.subject |
формування худоби м'ясних порід |
ru |
dc.subject |
раціональна годівля |
ru |
dc.subject |
збалансованість раціонів |
ru |
dc.subject |
фізіологічні періоди |
ru |
dc.subject |
вільний підсис |
ru |
dc.subject |
"їдальні" з годівниць |
ru |
dc.subject |
формування системи травлення |
ru |
dc.subject |
рівень годівлі |
ru |
dc.subject |
вітаміни |
ru |
dc.subject |
мінеральні речовини |
ru |
dc.subject |
енергоємність |
ru |
dc.subject |
рентабельність |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Обґрунтування технології годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві |
ru |
dc.type |
Other |
ru |