dc.contributor.author |
Averchev, O.V. |
|
dc.contributor.author |
Nikitenko, M.P. |
|
dc.date.accessioned |
2025-07-14T10:36:59Z |
|
dc.date.available |
2025-07-14T10:36:59Z |
|
dc.date.issued |
2025-07-10 |
|
dc.identifier.citation |
Averchev O. V., Nikitenko M. P. Adaptive technologies for growing Tatar Buckwheat (Fagopyrum tataricum) Modern agronomy trends: innovation, sustainable development and the future of agriculture: Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2025. Р.2-28 |
ru |
dc.identifier.issn |
978-9934-26-588-4 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/11161 |
|
dc.description.abstract |
Гречка є однією з маржинальних сільськогосподарських культур,
вирощування якої не потребує значних капіталовкладень. Вона має
порівняно низьку потребу в мінеральних добривах, практично не
вимагає застосування хімічних засобів захисту рослин і стійка до
багатьох шкідників та хвороб. Це робить її не лише економічно
вигідною, а й екологічно чистою культурою. Головним фактором, що
визначає рівень урожайності, залишаються погодні умови, зокрема
волога та температура в період цвітіння та наливу зерна.
Існує три основні види гречки: звичайна (культурна), татарська та
напівчагарникова. Проте в аграрному виробництві вирощують
переважно звичайну гречку, оскільки вона найбільш затребувана у
харчовій промисловості та відповідає споживчим уподобанням. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Riga, Latvia : “Baltija Publishing” |
ru |
dc.subject |
Гречка татарська (Fagopyrum tataricum) |
ru |
dc.subject |
Вегетаційні етапи розвитку |
ru |
dc.subject |
культивування гречки татарської |
ru |
dc.subject |
адаптивні технології вирощування |
ru |
dc.subject |
Шкідники та хвороби |
ru |
dc.subject |
Десикація |
ru |
dc.subject |
Біологізація вирощування |
ru |
dc.subject |
Хімічний склад зерна |
ru |
dc.title |
Adaptive technologies for growing Tatar Buckwheat (Fagopyrum tataricum) |
ru |
dc.type |
Book chapter |
ru |