Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Averchev, O.V. | |
dc.contributor.author | Nikitenko, M.P. | |
dc.date.accessioned | 2025-07-14T10:36:59Z | |
dc.date.available | 2025-07-14T10:36:59Z | |
dc.date.issued | 2025-07-10 | |
dc.identifier.citation | Averchev O. V., Nikitenko M. P. Adaptive technologies for growing Tatar Buckwheat (Fagopyrum tataricum) Modern agronomy trends: innovation, sustainable development and the future of agriculture: Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2025. Р.2-28 | ru |
dc.identifier.issn | 978-9934-26-588-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/11161 | |
dc.description.abstract | Гречка є однією з маржинальних сільськогосподарських культур, вирощування якої не потребує значних капіталовкладень. Вона має порівняно низьку потребу в мінеральних добривах, практично не вимагає застосування хімічних засобів захисту рослин і стійка до багатьох шкідників та хвороб. Це робить її не лише економічно вигідною, а й екологічно чистою культурою. Головним фактором, що визначає рівень урожайності, залишаються погодні умови, зокрема волога та температура в період цвітіння та наливу зерна. Існує три основні види гречки: звичайна (культурна), татарська та напівчагарникова. Проте в аграрному виробництві вирощують переважно звичайну гречку, оскільки вона найбільш затребувана у харчовій промисловості та відповідає споживчим уподобанням. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Riga, Latvia : “Baltija Publishing” | ru |
dc.subject | Гречка татарська (Fagopyrum tataricum) | ru |
dc.subject | Вегетаційні етапи розвитку | ru |
dc.subject | культивування гречки татарської | ru |
dc.subject | адаптивні технології вирощування | ru |
dc.subject | Шкідники та хвороби | ru |
dc.subject | Десикація | ru |
dc.subject | Біологізація вирощування | ru |
dc.subject | Хімічний склад зерна | ru |
dc.title | Adaptive technologies for growing Tatar Buckwheat (Fagopyrum tataricum) | ru |
dc.type | Book chapter | ru |