Короткий опис(реферат):
Технологія інтенсивного виробництва качиного м’яса полягає у
використанні різних способів вирощування каченят: на глибокій підстилці, в
кліткових батареях, на сітчастій підлозі, в літніх таборах (на відгодівельних
майданчиках) [1, 2, 5, 10].
Найбільш розповсюдженим способом є вирощування каченят на глибокій
підстилці, адже цей спосіб найкраще відповідає фізіологічним вимогам птиці. У
пташниках завширшки 12 м розміщують 9,5 тис. каченят, у 18-метровому - 14
тис. голів [8, 9]. Добовий молодняк з інкубатора потрапляє в опалювальне
приміщення, в якому вони утримуються до 10....15 денного віку. Приміщення
попередньо чистять, миють, дезінфікують. Всю площу пташника розподіляють
сітчастими змінними перегородками висотою не менше 60 см на секції з
поголів’ям 300 голів у кожній, а в приміщенні літнього типу по 500 голів.
Початковий шар підстилки стелять шаром до 15 см. Для підстилки
використовують подрібнену солому, тирсу, соняшникову лузгу, подрібнені
кукурудзяні стрижні тощо [8, 3]