Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Дудич, О.В. | |
dc.contributor.author | Сумська, О.П. | |
dc.date.accessioned | 2025-06-14T23:13:10Z | |
dc.date.available | 2025-06-14T23:13:10Z | |
dc.date.issued | 2025-05 | |
dc.identifier.citation | Дудич, О.В., Сумська О.П. Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (30 травня 2025 р., м. Хмельницький) / Під ред. Л.В. Салєби, М.Є. Рацук. – Хмельницький, 2025. С. 159-160. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10970 | |
dc.description.abstract | На сьогодні кроком до створення більш здорового та різноманітного асортименту продуктів для споживачів є розробка рецептури емульсійного соусу «Гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Жирова фаза складалася з купажу соняшникової та гарбузової олії.В роботе було апробовано використання в соусі насіння гарбуза замість арахісу в традиційному соусі з метою знизити енергетичну цінність та уникнути алергічних реакцій. Виокремлено зразок, який мав найбільш високі споживчи властивості. Його енергетична цінність - 1047 кДж, в 160 свою чергу, енергетична цінність у аналога з традиційною рецептурою становить 1450 кДж. Представлені результати доводять можливість виробництва дієтичного емульсійного соусу «Гарбузовий», який має відмінні смакові якості та розширює асортимент функціональних продуктів. | ru |
dc.publisher | Хмельницький: ХНТУ | ru |
dc.subject | Соняшникової та гарбузової олії, насіння гарбуза, енергетична цінність, стабільність, | ru |
dc.title | Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю | ru |