00 DSpace/Manakin Repository

Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Дудич, О.В.
dc.contributor.author Сумська, О.П.
dc.date.accessioned 2025-06-14T23:13:10Z
dc.date.available 2025-06-14T23:13:10Z
dc.date.issued 2025-05
dc.identifier.citation Дудич, О.В., Сумська О.П. Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (30 травня 2025 р., м. Хмельницький) / Під ред. Л.В. Салєби, М.Є. Рацук. – Хмельницький, 2025. С. 159-160. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10970
dc.description.abstract На сьогодні кроком до створення більш здорового та різноманітного асортименту продуктів для споживачів є розробка рецептури емульсійного соусу «Гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Жирова фаза складалася з купажу соняшникової та гарбузової олії.В роботе було апробовано використання в соусі насіння гарбуза замість арахісу в традиційному соусі з метою знизити енергетичну цінність та уникнути алергічних реакцій. Виокремлено зразок, який мав найбільш високі споживчи властивості. Його енергетична цінність - 1047 кДж, в 160 свою чергу, енергетична цінність у аналога з традиційною рецептурою становить 1450 кДж. Представлені результати доводять можливість виробництва дієтичного емульсійного соусу «Гарбузовий», який має відмінні смакові якості та розширює асортимент функціональних продуктів. ru
dc.publisher Хмельницький: ХНТУ ru
dc.subject Соняшникової та гарбузової олії, насіння гарбуза, енергетична цінність, стабільність, ru
dc.title Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу