DSpace Repository

Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю

Show simple item record

dc.contributor.author Дудич, О.В.
dc.contributor.author Сумська, О.П.
dc.date.accessioned 2025-06-14T23:13:10Z
dc.date.available 2025-06-14T23:13:10Z
dc.date.issued 2025-05
dc.identifier.citation Дудич, О.В., Сумська О.П. Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (30 травня 2025 р., м. Хмельницький) / Під ред. Л.В. Салєби, М.Є. Рацук. – Хмельницький, 2025. С. 159-160. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10970
dc.description.abstract На сьогодні кроком до створення більш здорового та різноманітного асортименту продуктів для споживачів є розробка рецептури емульсійного соусу «Гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю. Жирова фаза складалася з купажу соняшникової та гарбузової олії.В роботе було апробовано використання в соусі насіння гарбуза замість арахісу в традиційному соусі з метою знизити енергетичну цінність та уникнути алергічних реакцій. Виокремлено зразок, який мав найбільш високі споживчи властивості. Його енергетична цінність - 1047 кДж, в 160 свою чергу, енергетична цінність у аналога з традиційною рецептурою становить 1450 кДж. Представлені результати доводять можливість виробництва дієтичного емульсійного соусу «Гарбузовий», який має відмінні смакові якості та розширює асортимент функціональних продуктів. ru
dc.publisher Хмельницький: ХНТУ ru
dc.subject Соняшникової та гарбузової олії, насіння гарбуза, енергетична цінність, стабільність, ru
dc.title Розробка рецептури емульсійного соусу «гарбузовий» зі зниженою енергетичною цінністю ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account