Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Акімова, Наталія Володимирівна | |
dc.date.accessioned | 2025-06-13T13:37:01Z | |
dc.date.available | 2025-06-13T13:37:01Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/10935 | |
dc.description.abstract | В статті розглядається проблема оцінки конкурентоспроможності комерційного імені бренду на прикладі назв закладів туристичної інфраструктури у формі особового імені. Зауважено, що в сучасному світі посилюються тенденції брендінгу, компанії при- діляють дедалі більше уваги та фінансування на створення бажаного іміджу. Брендінг стає важливим компонентом формування конкурентоспроможності фірми. А відтак зро- стає і роль неймінгу, як частини брендінгу, що пов’язана з вибором назви бренду. Автора- ми розроблена і обґрунтована методика оцінки конкурентоспроможності фірмонімів на основі трирівневої теорії розуміння тексту. Відповідно до пропонованої методики вплив назви на свідомість споживача оцінюється на рівнях сприйняття, раціонального розу- міння та емоційного тлумачення. Для оцінки конкурентоспроможності було застосовано критерії активності рецепції, істотності впливу на очікування споживачів, адекват- ності і повноти інтерпретації та оцінки привабливості. За допомогою цих параметрів стало можливим виявити складнощі у сприйнятті фірмоніма, особливості його впливу на очікування споживачів, характер раціонального розуміння та оцінити привабливість назви. Потенціал пропонованою методики продемонстровано на прикладі оцінки конку- рентоспроможності назв закладів туристичної інфраструктури у формі особового імені. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка | ru |
dc.relation.ispartofseries | 21; | |
dc.subject | бренд, неймінг, фірмонім, комерційна назва, розуміння бренду, конкурентоспроможність назви, оцінка конкурентоспроможності | ru |
dc.title | МЕТОДИКА ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НАЗВИ ЗАКЛАДІВ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ У ФОРМІ ОСОБОВИХ ІМЕН | ru |
dc.type | Article | ru |