БІОЛОГО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ факультет: Recent submissions

  • ЯРОШ, Д.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами, мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс позитивно ...
  • СЕРБІНА, В.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою фармакологічною активністю. Амарант ...
  • Проценко, Григорій; Сумська, Ольга («Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості», 2024-05)
    Воєнний та післявоєнний період у південній частині України відобразився на всіх сферах суспільного життя, зокрема на системі харчування. Воєнні дії та окупація призвели до руйнування інфраструктури, переривання зв'язків ...
  • Поліщук, Богдан; Сумська, Ольга (Молодь - науці і виробництву - 2024: Актуальні питання харчової промисловості, 2024-05)
    Антоціани, група природних пігментів із сімейства флавоноїдів, є природними водорозчинними сполуками, широко поширеними у винограді [2 , 3]. Антаціани отримують зі шкірки винограду екстракцією водно-спиртовими або ...
  • Дороніна, М.С.; Сумська, О.П. (Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк., 2024-04)
    Дефіцит поживних речовин у продуктах харчування в Україні зростає із загрозливою швидкістю, що може призвести до серйозного погіршення здоров’я населення, особливо дітей. Доведено, що харчування регулює процеси проліферації ...
  • Ishchenko, Olena; Sumska, Olha; et al (Technical sciences and technologies, 2023-12)
    The use of textile materials with antimicrobial treatment is one of the ways to effectively protect a person from exposure to various pathogens. The article is devoted to the topical issue of the development of innovative ...
  • Виходець, Д.; Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    Безпека харчових продуктів - це поняття, що включає в себе обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження. Мається на увазі, що виробники та реалізатори ...
  • Качур, Г.; Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    Клонування тварин відкриває широкі можливості для покращення якості сільськогосподарської продукції та забезпечення стійкості у вирощуванні тварин. Шляхом вдосконалення генетичних ліній у сільськогосподарських тварин ...
  • Вогнівенко, Л.П.; Стасюк, Ю.І. (ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2024)
    Вплив токсикантів на молочні продукти є важливою проблемою, адже молочні продукти є значною частиною раціонального харчування людей. Дослідження в цій області зосереджуються на ідентифікації та оцінці ризиків, пов'язаних ...
  • Вогнівенко, Л.П.; Мартиненко, В.О. (ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2024)
    Паковання є невід'ємною частиною харчової промисловості, пов'язаною з якістю та безпекою харчових продуктів, включаючи термін придатності харчових продуктів. Паковання представляє інформацію про брендинг і харчову цінність, ...
  • Ведмеденко, Олена (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2024)
  • Dzyundzya, Oksana; Peshuk, Lyudmyla; Gorach, Olga; Novikova, Natalia; Balabanova, Iryna; Rezvykh, Nina; Voievoda, Nadiia (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, 2024)
    Production of quality and safe products, particularly those with improved chemical composition for extended shelf life using plant-based ingredients, is a current imperative. The aim of this study was to determine the ...
  • Горач, Ольга Олексіївна; Вихованець, Роман (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2024)
  • Горач, Ольга Олексіївна; Сенатор, Олександр Іванович; Япрінцев, Віталій Сергійович (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2024)
  • Сумська, Ольга; Резнікова, Вероніка (Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України, 2024-04)
    Загальними цілями цього дослідження були: визначити поточні проблеми і можливості стану освіти за спеціальністю – Харчові технології; запропонувати рекомендації (за потреби) щодо додаткових напрямів і тем для майбутніх ...
  • Sumska, Olha; Раnchenko, Nataliya; Ishchenko, Olena (Food technology progressive solutions. Tallinn: Scientific Route OÜ, 2024-06)
    Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень та прогресивні рішення щодо використання фітоколоїду – карагінану Phyllophora (Зерновське родовище), виділеного з Чорноморської червоної водорості Phyllophora ...
  • Сумська, О.П.; Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    В даний час при виборі біоциду необхідно враховувати не тільки його біологічна активність, але й екологічну безпеку та економічну рентабельність. Цим вимогам відповідає біоцид «Полідез», який випускає ЗАТ «Українські екологічні ...
  • Вогнівенко, Л.П.; Качур, Г.М. (ХДАЕУ, 2024)
    Вже протягом багатьох років Україна є одним із лідерів Європи за експортом зернових та олійних культур, чималі площі України задіяні у аграрному виробництві, крім того, аграрний сектор невпинно розвивається. На жаль, ...
  • Вогнівенко, Л.П.; Літвінова, К.С. (ХДАЕУ, 2024)
    Молоко є одним з найважливіших харчових продуктів, який містить необхідні для організму людини білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Враховуючи його значення в раціоні харчування, особливо важливо забезпечити ...
  • Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    В методичних вказівках міститься інформація щодо якісного виявлення та кількісного визначення деяких токсикантів у витяжках біологічного матеріалу та інших об`єктів. Роботи структуровані згідно класифікації токсикантів, ...

Search DSpace


Browse

My Account