DSpace Repository

ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ

Show simple item record

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Вихованець, Роман
dc.date.accessioned 2024-01-27T10:41:18Z
dc.date.available 2024-01-27T10:41:18Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Горач О.О., Вихованець Р.М. ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ru
dc.identifier.issn 2307-5732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9032
dc.description.abstract В статті проведено дослідження показників якості томатної пасти, проведено ана- ліз нормативно-технічної документації та вимог до виробництва, транспортування та зберігання. Особливу увагу приділено існуючим технологіям виробництва та умовам збері- гання томатної пасти. Зазначено, що на сьогоднішній день основними виробниками є під- приємства різної форми власності Півдня України. Вивчення показників якості та термінів зберігання томатної пасти є актуальним завданням, особливо в контексті забезпечення якості та безпеки харчових продуктів для споживачів. Виробництво томатної пасти в Україні є однією з найрозвиненіших галузей харчової промисловості. Крім того, томатна паста широко використовується в харчовій промисловості при виготовленні різних соусів, овочевої і рибної консервації. Тому попит на цей продукт завжди стабільний і ще не в повній мірі забезпечується вітчизняними виробниками. Вітчизняні виробники томатної пасти використовують різні технології переробки томатів, що впливає на якість і термін зберігання продукту. На сьогоднішній день вітчиз- няний ринок заповнено томат-продуктами як імпортного, так і вітчизняного виробни- цтва, які не завжди відповідають вимогам нормативних документів. Якість томат-про- дуктів безпосередньо залежить від якості сировини, що надходить на переробку, серед якої переважно є томати механізованого збору. Тому дослідження показників якості томатної пасти та терміну її придатності є актуальним питанням для забезпечення безпеки та якості продукту для споживачів. Наведені дослідження допоможуть вироб- никам підвищити якість продукту та дозволить сформувати дієві поради виробникам і споживачам. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries Технічні науки;
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject виробництво ru
dc.subject безпечність ru
dc.subject якість ru
dc.subject томатна паста ru
dc.title ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ru
dc.title.alternative Features of the production of tomato pasta in the conditions of food safety ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account