00 DSpace/Manakin Repository

ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Вихованець, Роман
dc.date.accessioned 2024-01-27T10:41:18Z
dc.date.available 2024-01-27T10:41:18Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Горач О.О., Вихованець Р.М. ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ru
dc.identifier.issn 2307-5732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/9032
dc.description.abstract В статті проведено дослідження показників якості томатної пасти, проведено ана- ліз нормативно-технічної документації та вимог до виробництва, транспортування та зберігання. Особливу увагу приділено існуючим технологіям виробництва та умовам збері- гання томатної пасти. Зазначено, що на сьогоднішній день основними виробниками є під- приємства різної форми власності Півдня України. Вивчення показників якості та термінів зберігання томатної пасти є актуальним завданням, особливо в контексті забезпечення якості та безпеки харчових продуктів для споживачів. Виробництво томатної пасти в Україні є однією з найрозвиненіших галузей харчової промисловості. Крім того, томатна паста широко використовується в харчовій промисловості при виготовленні різних соусів, овочевої і рибної консервації. Тому попит на цей продукт завжди стабільний і ще не в повній мірі забезпечується вітчизняними виробниками. Вітчизняні виробники томатної пасти використовують різні технології переробки томатів, що впливає на якість і термін зберігання продукту. На сьогоднішній день вітчиз- няний ринок заповнено томат-продуктами як імпортного, так і вітчизняного виробни- цтва, які не завжди відповідають вимогам нормативних документів. Якість томат-про- дуктів безпосередньо залежить від якості сировини, що надходить на переробку, серед якої переважно є томати механізованого збору. Тому дослідження показників якості томатної пасти та терміну її придатності є актуальним питанням для забезпечення безпеки та якості продукту для споживачів. Наведені дослідження допоможуть вироб- никам підвищити якість продукту та дозволить сформувати дієві поради виробникам і споживачам. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries Технічні науки;
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject виробництво ru
dc.subject безпечність ru
dc.subject якість ru
dc.subject томатна паста ru
dc.title ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ru
dc.title.alternative Features of the production of tomato pasta in the conditions of food safety ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу