Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Горач, Ольга Олексіївна | |
dc.contributor.author | Вихованець, Роман | |
dc.date.accessioned | 2024-01-27T10:41:18Z | |
dc.date.available | 2024-01-27T10:41:18Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Горач О.О., Вихованець Р.М. ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ | ru |
dc.identifier.issn | 2307-5732 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9032 | |
dc.description.abstract | В статті проведено дослідження показників якості томатної пасти, проведено ана- ліз нормативно-технічної документації та вимог до виробництва, транспортування та зберігання. Особливу увагу приділено існуючим технологіям виробництва та умовам збері- гання томатної пасти. Зазначено, що на сьогоднішній день основними виробниками є під- приємства різної форми власності Півдня України. Вивчення показників якості та термінів зберігання томатної пасти є актуальним завданням, особливо в контексті забезпечення якості та безпеки харчових продуктів для споживачів. Виробництво томатної пасти в Україні є однією з найрозвиненіших галузей харчової промисловості. Крім того, томатна паста широко використовується в харчовій промисловості при виготовленні різних соусів, овочевої і рибної консервації. Тому попит на цей продукт завжди стабільний і ще не в повній мірі забезпечується вітчизняними виробниками. Вітчизняні виробники томатної пасти використовують різні технології переробки томатів, що впливає на якість і термін зберігання продукту. На сьогоднішній день вітчиз- няний ринок заповнено томат-продуктами як імпортного, так і вітчизняного виробни- цтва, які не завжди відповідають вимогам нормативних документів. Якість томат-про- дуктів безпосередньо залежить від якості сировини, що надходить на переробку, серед якої переважно є томати механізованого збору. Тому дослідження показників якості томатної пасти та терміну її придатності є актуальним питанням для забезпечення безпеки та якості продукту для споживачів. Наведені дослідження допоможуть вироб- никам підвищити якість продукту та дозволить сформувати дієві поради виробникам і споживачам. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки; | |
dc.subject | харчова промисловість | ru |
dc.subject | виробництво | ru |
dc.subject | безпечність | ru |
dc.subject | якість | ru |
dc.subject | томатна паста | ru |
dc.title | ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ | ru |
dc.title.alternative | Features of the production of tomato pasta in the conditions of food safety | ru |
dc.type | Article | ru |