dc.contributor.author |
Горач, Ольга Олексіївна |
|
dc.contributor.author |
Вихованець, Роман |
|
dc.date.accessioned |
2024-01-27T10:41:18Z |
|
dc.date.available |
2024-01-27T10:41:18Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.citation |
Горач О.О., Вихованець Р.М. ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ |
ru |
dc.identifier.issn |
2307-5732 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/9032 |
|
dc.description.abstract |
В статті проведено дослідження показників якості томатної пасти, проведено ана-
ліз нормативно-технічної документації та вимог до виробництва, транспортування та
зберігання. Особливу увагу приділено існуючим технологіям виробництва та умовам збері-
гання томатної пасти. Зазначено, що на сьогоднішній день основними виробниками є під-
приємства різної форми власності Півдня України.
Вивчення показників якості та термінів зберігання томатної пасти є актуальним
завданням, особливо в контексті забезпечення якості та безпеки харчових продуктів для
споживачів. Виробництво томатної пасти в Україні є однією з найрозвиненіших галузей
харчової промисловості. Крім того, томатна паста широко використовується в харчовій
промисловості при виготовленні різних соусів, овочевої і рибної консервації. Тому попит
на цей продукт завжди стабільний і ще не в повній мірі забезпечується вітчизняними
виробниками.
Вітчизняні виробники томатної пасти використовують різні технології переробки
томатів, що впливає на якість і термін зберігання продукту. На сьогоднішній день вітчиз-
няний ринок заповнено томат-продуктами як імпортного, так і вітчизняного виробни-
цтва, які не завжди відповідають вимогам нормативних документів. Якість томат-про-
дуктів безпосередньо залежить від якості сировини, що надходить на переробку, серед
якої переважно є томати механізованого збору. Тому дослідження показників якості
томатної пасти та терміну її придатності є актуальним питанням для забезпечення
безпеки та якості продукту для споживачів. Наведені дослідження допоможуть вироб-
никам підвищити якість продукту та дозволить сформувати дієві поради виробникам
і споживачам. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки; |
|
dc.subject |
харчова промисловість |
ru |
dc.subject |
виробництво |
ru |
dc.subject |
безпечність |
ru |
dc.subject |
якість |
ru |
dc.subject |
томатна паста |
ru |
dc.title |
ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ТОМАТНОЇ ПАСТИ В УМОВАХ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ |
ru |
dc.title.alternative |
Features of the production of tomato pasta in the conditions of food safety |
ru |
dc.type |
Article |
ru |