Репозиторий Dspace

Рівень біологізації технології вирощування та норма висіву насіння гірчиці сарептської як фактори формування кореневої системи та мікробної активності ґрунту в умовах Південного Степу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Жуйков, О.Г.
dc.contributor.author Ходос, Т.А.
dc.date.accessioned 2023-10-24T10:14:23Z
dc.date.available 2023-10-24T10:14:23Z
dc.date.issued 2023-10-12
dc.identifier.citation Жуйков О.Г., Ходос Т.А. Рівень біологізації технології вирощування та норма висіву насіння гірчиці сарептської як фактори формування кореневої системи та мікробної активності ґрунту в умовах Південного Степу. Таврійський науковий вісник. 2023. Вип. 132. С.66-73 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/8234
dc.description.abstract В статті наведені результати трирічних досліджень щодо формування, функціонування та активності мікробіологічної діяльності кореневої системи гірчиці сарептської (сизої) на фоні традиційної, біологізованої та органічної технології вирощування за різних норм висіву насіння культури. Встановлено, що часткова (без застосування синтетичних мінеральних туків за біологізованої технології вирощування) або повна (за органічної технології вирощування) відмова від біогенних сполук штучного походження сприяла покращенню всіх без винятку показників ефективності функціонування кореневої системи гірчиці сарептської (маса повітряно-сухих коренів на одній рослині і на одиниці площі, діаметр кореневої системи однієї рослини, кількість активної кореневої маси діаметром менше за 0,5 мм, кількість кореневої системи в шарі ґрунту 0-20 см), а також істотно підвищувала мікробіологічну активність всіх ґрунтомешкаючих груп мікроорганізмів в орному шарі. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Таврійський науковий вісник ru
dc.subject гірчиця сарептська (сиза) ru
dc.subject Sarepta mustard ru
dc.subject традиційна, біологізована та органічна технології вирощування ru
dc.subject raditional, biologicalized and organic cultivation technologies ru
dc.subject норма висіву насіння ru
dc.subject seed sowing rate ru
dc.subject коренева система ru
dc.subject root system ru
dc.subject мікробіологічна активність орного шару ґрунту ru
dc.subject microbiological activity of the arable soil layer ru
dc.title Рівень біологізації технології вирощування та норма висіву насіння гірчиці сарептської як фактори формування кореневої системи та мікробної активності ґрунту в умовах Південного Степу ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись