Abstract:
Основне виробництво продовольчої безпеки України залежить від рівня
розвитку сільського господарства в державі. На якість та об’єми виробництва
цієї галузі, мають безпосередній вплив кліматичні зміни, які постійно
відбуваються. Надлишкове надходження СО2 в атмосферу Землі та
накопичення парникових газів викликають процеси глобального потепління.
Як відомо, зусилля багатьох вчених спрямовані на адаптацію
сільськогосподарських технологій до змін клімату та на пом’якшення
наслідків цих змін.
Особливе значення в сучасних умовах виробництва, набуває біологічне
інтенсивне землеробство, яке застосовуючи гнучкі ресурсозберігаючі
технології, забезпечує мінімальне навантаження на навколишнє природне
середовище та в результаті отримання екологічно чистої продукції. Така
продукція характеризується екологічністю та низькими інвестиціями у її
виробництво