Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Аверчев, О. В. | |
dc.contributor.author | Ковшакова, Т. С. | |
dc.date.accessioned | 2022-06-24T09:13:00Z | |
dc.date.available | 2022-06-24T09:13:00Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/8105 | |
dc.description.abstract | На даний час в усьому світі і зокрема в Україні гостро стоїть проблема виробництва білка рослинного походження. Одним із шляхів її вирішення є збільшення виробництва високобілкових культур родини Бобових (Fabaceae) до якої належать чина, сочевица, арахіс, соя, горох та інші. Особливе місце для незрошуваних угідь Півдня України в цьому переліку займає горох посівний (Pisum sativa), який здатний, на відміну від сої, яка може давати врожай в «зоні ризикованого землеробства» тільки при зрошені, він здатний формувати до 2,0–3,6 т/га насіння. В свій час горох був головною зернобобовою культурою на українських землях і не дарма його називали «царем полів» | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.title | Вплив біологізації елементів агротехніки сортів гороху за різної густоти шляхом обробки посівів біостимуляторами та мікроелементами на його біометричні показники в незрошуваних умовах південного степу України | ru |
dc.type | Book chapter | ru |