dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2022-05-28T14:16:14Z |
|
dc.date.available |
2022-05-28T14:16:14Z |
|
dc.date.issued |
2022-05-27 |
|
dc.identifier.issn |
2226-0099 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/7977 |
|
dc.description.abstract |
У статті проаналізоване обґрунтування технологічних показників виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві для господарств Південного регіону України. Мета і задачі запропонованих сучасних технологій виробництва яловичини у галузі спеціалізованого м’ясного скотарства полягають у закріпленні і систематизації набутих знань з базових технологічних показників - годівлі великої рогатої худоби м’ясного напряму продуктивності; розведення; механізації виробничих процесів та інших, а також під час освоєння галузі скотарства взагалі питання ведення галузі у сучасних умовах приватної власності на землю та майно.
Цикл вирощування і відгодівлі молодняку від завозу у 20 денному віці до реалізації у 18 місячному віці поділяється на окремі вікові періоди і фази у залежності від прийнятої технології. Переведення тварин із приміщення у наступне приміщення здійснюється у міру їх росту. Усі приміщення розподілені на секції, у яких розміщують тварин одного віку. Секції використовують за принципом "Усе зайнято – усе вільно", з проведенням очищення і дезинфекції.
Реалізація технології виробництва яловичини в запланованих обсягах дасть можливість на рік освоєння проекту реалізувати 300-350 т яловичини та 150-160 голів племінного молодняка на суму 8600,0 тис. грн. За термін освоєння програми буде вироблено і реалізовано 924 т яловичини та 760 голів племінного молодняку на суму 29741,5 тис. грн. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване мясне скотарство |
ru |
dc.subject |
виробництво яловичини |
ru |
dc.subject |
годівля та утримання худоби |
ru |
dc.subject |
вирощування, дорощування, відгодівля |
ru |
dc.subject |
програмування росту худоби |
ru |
dc.subject |
архітектурно-планувальне рішення |
ru |
dc.subject |
санітарно-профілактичні заходи |
ru |
dc.subject |
південна мясна худоба |
ru |
dc.subject |
Південний регіон України |
ru |
dc.subject |
реалізація яловичини |
ru |
dc.subject |
економічна ефективність |
ru |
dc.title |
ТЕХНОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ЯЛОВИЧИНИ В УМОВАХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ |
ru |
dc.type |
Other |
ru |