DSpace Repository

Аналіз виробництва безглютенової продукції функціонального призначення на основі використання вітчизняної сировини

Show simple item record

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Михалик, Катерина
dc.contributor.author Гусар, Анастасія
dc.date.accessioned 2022-02-08T09:21:52Z
dc.date.available 2022-02-08T09:21:52Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Горач О.О., Михалик К.В., Гусар А.О. Аналіз виробництва безглютенової продукції функціонального призначення на основі використання вітчизняної сировини.Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки / Херсонський державний аграрноекономічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. Вип. 6. С. 94-99. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7867
dc.description.abstract Проблема вивчення механізмів здоров’я та шляхів його збереження є надзвичайно актуальною. Одним зі способів реалізації державної політики в галузі здорового харчування населення України є розробка високоефективних технологій у переробних галузях агропромислового комплексу, пошук нових вітчизняних сировинних джерел та створення продуктів харчування нового покоління, збагачених есенційними мікронутрієнтами. Відповідно до тенденцій зростає кількість алергічних захворювань, зумовлена незасвоюваністю певних харчових сполук, зокрема глютена. Проведений аналіз виробництва безглютенової продукції функціонального призначення дозволяє зробити висновок, що наразі основну частку на ринку безглютенових продуктів харчування в Україні займають продукти імпортного виробництва. Світовий досвід доводить, що сьогодні існує досить широкий вибір безглютенової продукції. Виробництво таких продуктів дозволить розширити асортимент вітчизняних виробників хлібопекарських виробів та дасть змогу замінити дорогу імпортовану безглютенову продукцію власною, щорічно відновлюваною рослинною сировиною. Крім того, актуальним завданням є провадження у вітчизняне виробництво інноваційних технологій із використанням рослинної вітчизняної сировини функціонального призначення для кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування. На основі світового досвіду можна зробити висновок, що впровадження у вітчизняне виробництво технологій одержання безглютенової продукції дозволить наповнити ринок України товарами на основі використання власної, щорічно відновлюваної сировини за умови розробки вітчизняних технологій переробки і рецептур одержання корисної та якісної Харчові технології безглютенової сировини. У зв’язку з вищевикладеним особливої актуальності набуває питання виробництва вітчизняної якісної та корисної безглютенової продукції на основі використання вітчизняної сировини ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject глютен ru
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject сировина ru
dc.title Аналіз виробництва безглютенової продукції функціонального призначення на основі використання вітчизняної сировини ru
dc.title.alternative Analysis of production of gluten-free products of functional purpose based on the use of domestic raw materials ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account