Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.contributor.author | Царюченко, А.В. | |
dc.date.accessioned | 2022-01-20T13:43:16Z | |
dc.date.available | 2022-01-20T13:43:16Z | |
dc.date.issued | 2022-01-20 | |
dc.identifier.issn | 2226-0099 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7796 | |
dc.description.abstract | У статті проаналізована доцільність використання кнурів спеціалізованих м’ясних порід у системі породно-лінійної гібридизації в умовах фермерських господарств. У цьому плані великого значення надається використанню найбільш продуктивних порід свиней та використанню нових трипорідних поєднань зарубіжної селекції. Умови годівлі та утримання тварин були ідентичні для усіх груп тварин і відповідали зоотехнічним нормам, з урахуванням віку, живої маси та фізіологічного стану. Тип годівлі – з використанням повноцінних комбікормів та кормів власної кормової бази,які відзначаються високою збалансованістю поживних речовин. Проведеними дослідженнями розроблені прийоми підвищення відтворювальних якостей свиней зарубіжних генотипів при використанні різних методів відбору: залежно індексу селекції материнських форм найбільша багатоплідність склала 14,3 голів, Р0,05, молочність -72,7 кг. Молодняк з показниками середньодобового приросту більше 654 г мав вищий індекс інтенсивності росту (Ір=0,308). Поросята цієї групи високо достовірно (Р0,001) перевищували за живою масою на час відлучення молодняк інших груп (на 4,1-1,6 кг) і в 6-місячному віці (на 3,9-2,6 кг). | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | вітчизняне свинарство | ru |
dc.subject | фермерські господарства | ru |
dc.subject | спеціалізовані мясні генотипи | ru |
dc.subject | продуктивні якості | ru |
dc.subject | породно-лінійна гібридизація | ru |
dc.subject | розведення свиней | ru |
dc.subject | відтворювальні якості | ru |
dc.subject | відгодівельні якості | ru |
dc.subject | ландрас | ru |
dc.subject | дюрок | ru |
dc.subject | пєтрен | ru |
dc.subject | поєднувальність | ru |
dc.subject | індексна селекція | ru |
dc.subject | методи відбору | ru |
dc.title | ПРОДУКТИВНІ ОЗНАКИ СВИНЕЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ М’ЯСНИХ ПОРІД ЗАРУБІЖНОЇ СЕЛЕКЦІЇ В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА «ДНІСТЕР» ХЕРСОНСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ | ru |
dc.type | Other | ru |